Jongeren aantrekken is één, behouden is twee

Persoonlijke ontwikkeling

Voorkom dat jongeren die in dienst zijn al snel omvallen door stress of erger nog, er een lange tijd uit liggen door burn-out!


Verfrissing binnen een organisatie is noodzakelijk, goed en fijn. Jongeren hebben echter bijna allemaal het probleem te veel hooi op hun vork te nemen. Dit is iets wat hun niet geleerd is anders aan te pakken.


Dat de werkgever zorg draagt voor deze fijne jonge medewerkers is natuurlijk een must, dat juist zij in alle situaties overeind blijven en het werk in alle situaties gedaan krijgen. 


Dit gaat echter niet vanzelf. Wij hebben een speciaal coach/leer programma waarbij wij deze doelgroep leren om te gaan met verantwoordelijkheden die er toe doen. Wat is nu eigenlijk echt en wat is nu minder belangrijk. Hoe blijven zij, zonder om te vallen op de been.

Met ons preventief jongeren programma leren wij hun de pauzeknop te vinden en.rust te pakken wanneer het er toe doet. Hoe om te gaan met werk en vrije tijd, het schakelen tussen alle bezigheden en meer. Iets wat ze tegenwoordig niet meer in hun opvoeding mee krijgen.

Suggesties

individueel


Coachen kan op verschillende wijzen en met verschillende technieken. Wij hebben met ons team de beschikking over meer dan 100 verschillende expertises.

herstelprogramma


Arbeidsproductiviteit verhogen, werkplezier vergroten en ziekteverzuim verminderen?
Als jij als werkgever investeert in duurzame inzetbaarheid zorg je er voor dat medewerkers loyaal zijn aan de organisatie.

collectief


Speciale hulp voor jongeren, jonge werknemers, de millennials tot 30 jaar. Preventief maar ook als je burn-out bent is ons traject effectief.