Stress en Burnout herkennen bij medewerkers

Blogschrijfster: coach Susan van Loenen

Stress en Burnout herkennen bij medewerkers

Ellendig, down, leeg, hopeloos. Een sombere stemming, gebrek aan interesse en levenslust. Dit zijn symptomen bij een beginnende burnout of langdurige stress. De oorzaak hiervan kent vele verschillende gedaanten. En hoewel deze niet altijd worden herkend en aanwijsbaar zijn, glijdt de medewerker er wel steeds verder in.


Burnout bij werkenden heeft belangrijke gevolgen voor het ziekteverzuim, maar ook voor het functioneren buiten het werk. Dit zijn de belangrijkste conclusies van een representatief onderzoek naar de psychische gezondheid van volwassenen van 18-64 jaar in de algemene bevolking, waaronder 2900 werkenden (bron: Trimbos instituut, 2017).


Emotionele uitputting, een belangrijk aspect van burnout, kwam bij 15% van de werkenden in milde vorm voor en bij 2,3% in ernstige vorm.


Advies aan werkgever

Als je je werknemer ziet afdwalen naar de donkere gangen van zichzelf, is ons eerste advies om de medewerker aan te raden dit niet alleen te blijven doen. Belangrijk is dat de persoon in kwestie er met iemand over kan praten, met wie hij/zij dit kan delen. Iemand die begripvol is, empathisch en niet schrikt van de woorden. Dit kan in de privé omgeving zijn, maar aan te raden is een coach of therapeut. Deze zijn onafhankelijk en onpartijdig.


Als werkgever kun je dit overlaten aan de Vitaliteitsgroep. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding van medewerkers bij stress en burnouts. Met aandacht, respect en zonder oordeel.

Susan van Loenen

Susan van Loenen
Binnen de psychotherapie bestaan veel opvattingen over wat de oorzaak kan zijn van psychische klachten bij een mens en hoe die kunnen worden opgelost. Ik ontvang je graag in mijn praktijk, maar ik kom eventueel ook naar jou, thuis, op je werkplek of op een andere geschikte locatie.